06 June 2013

Sommartankar

De två senaste dagarna har jag varit och bekantat mig med Nagu-kontoret på jobbet, kommer att vikariera där också i sommar. Ska bli riktigt roligt, bara jag får skyltar. Att komma för sent till dagmamman idag för att jag inte rymdes med på färjan var inte roligt.
Det jag slogs av, sådär i jobbsammanhang, är det att Nagu vinner 5-1 mot Pargas i lunchrestaurangsalternativ sommartid (vintertid är det antagligen tvärtom). Billigare och godare. Alla gånger!

Överväger starkt att ta med knattarna dit nån ledig lördag eller söndag. Tänk ett sånt äventyr bara att åka färja!
Som barn tutade vi ju av och an mellan Replot och fastlandet i färja somrarna i ända, så för mig är det ingen större nyhet, men den Maskintokiga Krabaten, han skulle få nåt att uppleva!

Sådär annars har det blivit lite väl skralt med tränandet denhär veckan. Idag tvingade jag mig ut på en kort kvällspromenad trots att jag redan var trött efter en vaknatt med Filuren och en full arbetsdag, försenad hemkomst, middag och biblioteksbesök. Och en massa stillasittande och bilsittande då också förstås, så promenaden behövdes.
Idag var också första dagen jag hade riktigt dåligt samvete över att jag inte kan ge mina knattar sommarlov i år. Antagligen på grund av förseningen på eftermiddagen så jag inte fick hem dem före fem... Tänk att vi bara har veckosluten på oss. Specifikt de veckoslut då sambon är på jobb, för när han är hemma har han ofta eget jobb och vi underhåller oss hemma på gården. Därför blev det ett oplanerat biblioteksbesök idag, då jag vet att vi älskar biblioteksbesöken lika mycket jag och knattarna och jag ville göra nåt med dem annat än bara titta på barnprogram hemma. Det gäller väl att fånga de ögonblick av sommar som man bara kan!

3 comments:

Anonymous said...

Rymdes inte med på färjan från Nagu en torsdagseftermiddag? Det blir ju värre och värre och aldrig kan man veta när det är kö. Det kan vara kö på lördagar också, i båda riktningarna. Vi åker båt från Pargas nu, för att undvika köandet och förstås för att det är roligare. Barnbarnet kom förra sommaren med buss (hans far också) och det var jätteroligt! Och så ser man lite bättre på färjan när man sitter i bussen.
Maj

Höperöt said...

"Hyllorna" var inte nerfällda och eftersom det var busstur tog dom sig inte tid att vippa ner dem heller. Men jo, torsdag och Nagu-Pargas turen, jag hade faktiskt inte väntat mig det heller!

Har också funderat på att ta bussen, men det blir så galet långa dagar i såna fall då busstiderna passar med arbetstiderna, så jag undviker det om det går...

Anonymous said...

Jag tänkte på bussen med pojkarna, men det blir kanske för jobbigt med båda två!
Maj