04 September 2012

Titeln som årets bästa mamma

...går nog definitivt till någon annan än mig!

Sömnbristen är stor, jag stressar upp mig över småsaker, jag använder nästan bara versaler när jag pratar med mina barn, samvetet gnager och hjärtat värker därefter.

Situationen är sån att MÅSTE ta tag i den. Antingen det eller så kommer undertecknad att knalla rakt in i en vägg inom kort.
Steg ett: Köpa liten madrass att sätta på vårt sovrumsgolv åt Krabaten så han inte behöver sparka och smaska mig i magen/örat hela natten (han kommer alltså varje kväll springande en stund efter att jag stängt radio/tv och lampor, oftast just när jag själv lyckats få sömn ja)
Steg två: Ge ersättning åt Filuren på kvällarna innan han går och sova så han inte behöver väcka mig fem gånger på en natt för att snutta. (Nu kan ni räkna ut i medeltal hur många timmar ostörd sömn jag fått i natt) Det händer inte varje natt, men alltid emellanåt har han dagar när han ammar dåligt med följden att han är törstig nattetid istället såklart.
Steg tre: Jag måste lugna ner mig, varva ner, ta en paus och meditera varje dag. Eller göra nåt skoj. Nåt riktigt slappt som det inte finns plats för på agendan egentligen, men som jag mår bra av och som gör att jag kan koppla av helt från vardagen en liten liten stund.
Och så borde jag bli lite mera muminmamma. Tänk: Okej, nu lekte Krabaten sönder vår andra tvättkorg, men den fick bara ett litet hål, den går ännu att använda, det är bara bra så slipper vattnet att droppa ut om man har våt tvätt i den. Stället för: För hundrade gången, det där är inte en leksak att välta runt och härja med, titta nu gick den sönder i alla fall, om du inte vill föra den tillbaka till badrummet så gör mamma det nu!

Nåja, nu ska jag kolla om garagedörren jag pinotexade imorse är så torr att jag kan stänga den och åka till en tysk köplada och hämta en ny bastuugn åt oss.
Hur det var med att relaxa och vila mera? Eh, jag börjar imorgon. tror jag...

6 comments:

Anonymous said...

Om "årets bästa mamma" skulle vara sån som jag tror att du tycker, då skulle hon vara skrämmande! Jag undrar om hon finns på riktigt? Muminmamma låter bra, allt behöver inte vara perfekt, långtifrån! Barnen mår mycket bättre med en glad och utvilad mamma och ett råddigt hem, än motsatsen. Gör nåt skoj!
Maj

Höperöt said...

Tja, jag menade mera att jag är så långt ifrån den titeln som man kan komma just nu.
Men, men, knattarna är mätta och nattade och Krabaten har en madrass på vårt sovrumsgolv, så dagens nyttokvot är fylld. Nu ska jag bara sträcka ut benen framför mig och ta det lugnt en stund!

sarai said...

Vems krav på hurudan en mamma ska vara har du riktigt? Det är garanterat inte dina barns iaf. Hm.
Muminmamman är bra, så länge det är Toves och inte den japanska tv-seriens.
Ibland lönar det sig att kolla in nyheter från resten av världen. Då får man perspektiv på en bykkorg med inbyggt vattentömningshål.
Andas, kvinna, andas!
Kraaam!

Anonymous said...

Kloka ord!
Maj

Höperöt said...

Vänta lite, jag ska planera in lite tid där mellan två och tre, då ska jag hinna andas! ;)

Alltså, jag ser mig inte som en dålig mamma som sådan, men jag vet att jag har en sömbrist som heter duga och jag tror att jag skulle orka vara en gladare mamma med längre stubin, som bemöter sina barn utan så mycket suckar och fräsanden om jag bara skulle få vila ut.
Men att klura ut hur deras sömnrutiner fungerar för tillfället och hur jag ska göra för att underlätta för dem (indirekt mig själv) med sovandet, det är saker jag stressar för just nu.

Stressar för att kunna slappna av SEN. Jaja, jag vet att det inte är så logiskt, men det är inte mycket som är logiskt när man sovit skruttigt igen.

Anonymous said...

Kommer så bra ihåg hur det var med små barn och sömnbrist. Jag drömde om ett maddrasserat rum utan farligheter där jag kunde låsa in mej tillsammans med barnet/barnen och bara sova och veta att det inte gick någon nöd på avkomman. Nångång vilade jag i lekhäcken. Några far- eller morföräldrar som skulle ha kunnat avlasta hade vi inte i närheten, och maken reste ofta.
Maj