02 July 2012

Solsken, hjärtan och regnbågar

Ja jag försöker satsa på trevliga saker just idag.
Kanske just för att krabaten har haft en bra dag, det har varit varmt och vi lever ett riktigt sommarlovsliv.

Vi kliver upp i lugn och ro, fast morgonen ibland börjar onödigt tidigt. Vi äter frukost i pyjamasen, yr runt en stund med pottor, pyjamasar, disk, dagstidningar och tandborstar lite överallt. Sen när filuren blir trött i ögonen går vi ut i det daggvåta gräset med barnvagnen och jagar sniglar, klättrar i träd, ser om flera smultron mognat och gräver upp tistlar.
På eftermiddagen går/bilar vi iväg på nåt äventyr. Biblioteket, loppiset, någon lekpark eller, som idag, knappshopping. 
Middagen intas i trädgården vid utemöblemanget, vi hoppar över teveprogramen på kvällen till förmån för utehäng.
Vi tvättar smutsiga små händer och vädrar sovrummen innan vi kan gå och lägga oss. Svettfaktorn är hög, men inget klår små snusande rosiga barn.

Och om vi ska tänka på trevliga saker så har vi ju det stora solskenet filuren.
Jag har knappt vågat skriva om det för jag har varit rädd att det ska ändra vilken dag som helst, men faktum kvarstår, efter att magknipet tog slut är filuren en så underbart glad och nöjd bebis. Jag får ett leende varje gång han vaknar, jag vinkar åt honom i sittern och ögonen spärras upp och fötterna viftar av glädje, jag har honom att hoppa i min famn och han gurglar av skratt. Visst säger han till så att det hörs när han är hungrig eller trött, men däremellan är det idel leenden.
Ibland tycker jag att det är synd att hinner njuta av det goda humöret så lite som jag gör, karabatens trotsutbrott, hushållet och den lilla egentid jag har äter upp så mycket av dagen, men jag försöker ta tillvara de stunder då krabaten sover eller leker för sig själv för att hinna umgås med solstrålen.Och så är jag så väldigt tacksam att krabatens värsta trots inte slog till innan filurens magont tog slut.