29 March 2012

Tack, ni kan släppa tummarna nu

Eftersom den unge mannen ännu är glad och allmänt tvåårstrotsig, så räknar jag med att vi är friska och kan komma iväg på vår lilla getaway i helgen.

Inte längre än upp till Vasa, inte mera än några timmars barnvaktande, men ack så skönt det klingar i mina öron att få kunna gå på teater tillsammans utan barn!

På tal om teater, nu ska jag erkänna något som säkert får halva svenskfinland att blekna:
Jag är inte det minsta intresserad av Kristina på Svenskis.

Jo, jag är stor musikalfantast. Jag älskar Mobergs utvandrar-epos. Nej jag har inte ens sett hela musikalen, bara hört delar av repertoaren framförd av Helen Sjöholm på en liten studiokonsert i Korsholm för hundra år sen (om man inte räknar med otaliga jutuub-klipp). Jo, jag tror att uppsättningen är jättebra och artisterna duktiga.

Men ändå, hela grejjen kändes så uttjatad och överhajpad innan den ens hade premiärafton att mitt intresse inte lyfter mer än ett halvt ögonlock när saken nu kommer på tal. Sorry svenskis nya stolthet, men jag går hellre på Plepposhow i vår om jag får välja.

3 comments:

Anonymous said...

Nå då kan jag ju ge andra halvan av svenskfinland sin blekning: jag gillar inte någon av de här "stackars fattiga bönder"-historierna. Moberg skriver helt ok, men that's it. Filmer, teater, musikaler... vaddå inflation?
Njut du av Pleppo! =)
Lotta

Höperöt said...

Som sagt, jag gillar musikaler, men lite inflation just nu jo.
Pleppo ska jag njuta av, definitivt!

M said...

Ähh, jag kommenterade ju här också, innan helgen. Tydligen försvann det. Suck my d*ck!

Hoppas helgen och teatern var bra. Fred på jorden!