16 August 2011

Tisdagsmys

Aaah... Doften av inpyrd rök som vilar i vardagsrummet och köket och tamburen.

Ikväll skulle sambon elda i täljstensspisen första gången för säsongen. Vår täljstensspis har lite egna ideer om att bli eldad i när den stått oeldad ett tag, det vet jag sedan i våras. Saken är den att när sambon eldar så eldar han för att bränna upp så mycket tjocka vedklabbar som möjligt, att huset värms är bara en bonus.
Och det är ju tur!
För då gör det ju inget att värmen effektivt kompenseras av att vi har haft upp både dörrar och fönster i olika omgångar för att få drag i spisen och röken utvädrad.

2 comments:

Kamomilla said...

Det blir ett luftlås på... Det är bara att börja med en liten pappersbit först så löser det sig oftast. Men man märker det ju oftast först sen när man trånttat spisen full med papper o vedklabbar och tuttat på... hosthost

Höperöt said...

Jepp, så länge pappret brann drog det ut, men de tjocka vedklabbarna är ju lite trögare att få fjutt på, så då gick det back. Det enda som får det att vända är att öppna ytterdörren så man får ordentligt med drag... Men nåja, lukten försvinner ju om nån dag!